Nejlevnější nové byty a rodinné domy v Praze, v Brně a jejich okolí
Otevírací doba
pondělí - pátek, 830 - 1600
257 289 311

Zájem o plynové vytápění u novostaveb klesá, mimo jiné i v důsledku ukrajinské krize

Pokud si mohou zákazníci vybrat při koupi domu nebo bytu způsob vytápění, letos jednoznačně preferují elektřinu před plynem. BEMETT a ostatní pražští developeři už proto u některých bytových projektů ani nezřizují plynovou přípojku, o kompletní vytápění a ohřev vody v nových bytech se stará elektřina.

Důvodem je dlouhodobě příznivá cena elektřiny, nižší pořizovací i provozní náklady elektrokotle a v poslední době také obavy z možného zdražení plynu, způsobeného současnou vleklou krizí na Ukrajině. „Zatímco ve výrobě elektřiny je Česká republika soběstačná, případný nárůst ceny ruského plynu dodávaného přes Ukrajinu nedokáže nijak ovlivnit. V minulosti se navíc již několikrát stalo, že dodávky této komodity vázly a zákazníci si to dobře pamatují,“ uvedl manažer developerské společnosti BEMETT a.s. Jan Koubík.

„Plných 97 % zájemců o naše nové byty v pražské aglomeraci letos vnímá elektrické vytápění jako rovnocennou alternativu klasickému plynovému kotli,“ prezentuje výsledek výzkumu mezi zákazníky Jan Koubík. Výrazný odklon od plynového vytápění je podle něj vidět také u nových rodinných domů. Zde už si prakticky všichni zákazníci objednávají tepelné čerpadlo nebo sluneční ohřev teplé vody a jejich náklady na dodávky energií jsou proto minimální. I proto se majitelé nových rodinných domů vyhýbají plynovým spotřebičům, které jsou navíc servisně i prostorově náročnější.

„Elektřina je na rozdíl od plynu obnovitelný zdroj energie, plynový kotel navíc musí pravidelně procházet revizí,“ přidává další argumenty zákazníků Jiří Nádvorník, který si u BEMETTU koupil byt v Jesenici u Prahy.

Tabulka:

Výhody elektrického vytápění oproti plynovému:

- klesající cena elektřiny - zaručená stabilita dodávek (elektřina se vyrábí v ČR, zatímco většina plynu přichází z Ruska) - vyšší energetická účinnost kotle (cca 99 % u elektrického, jen cca 82 % u plynového) - vyšší uživatelský komfort - vyšší bezpečnost (nehrozí únik plynu) - ekologický aspekt - elektřina je na rozdíl od plynu obnovitelný zdroj energie

Více informací o developerské společnosti BEMETT a.s. naleznete na
www.vasebyty.cz a www.bydlenibrno.cz

Kontakt pro média:
Jan Koubík, marketing manager
BEMETT, a.s.
email: koubik@vasebyty.cz

Soubory ke stažení:
2014-09-03-zajem_o_plynove_vytapeni_u_novostaveb_klesa.pdf
2014-09-03-zajem_o_plynove_vytapeni_u_novostaveb_klesa.docx

Naše společnost hledá nové pozemky vhodné pro výstavbu bytů a rodinných domů v Brně a přilehlém okolí. Kompletní infrastruktura, dobrá občanská vybavenost a dopravní dostupnost výhodou. Majitelům nabízíme jak přímé odkoupení jejich pozemku, tak výměnu pozemku za byt, či rodinný dům z naší nabídky. Uvítáme nabídku prodeje větších pozemkových celků.

Speciální HYPOTÉKA BEMETT s úrokem 2,99% a fixací 3 roky na všechny naše byty a domy. Vybírat můžete ze široké nabídky níže uvedených novostaveb v Praze a okolí. Tuto akci je možné získat v případě, že využijete financování nového bydlení od našeho partnera, společnosti HypoAsistent.