Nejlevnější nové byty a rodinné domy v Praze, v Brně a jejich okolí
Otevírací doba
pondělí - pátek, 830 - 1600
257 289 311

Horský apartmán jako výhodná a především spolehlivá investice s ročním výnosem až 8 %

Developerská společnost BEMETT, a.s. právě dokončuje objekt horských apartmánů v Deštném v Orlických horách. Projekt bude zkolaudován a připraven pro nadcházející zimní sezónu ještě letos v prosinci.

Investice do nemovitostí v atraktivních horských lokalitách může být pro investora velmi zajímavou investiční příležitostí nabízející zhodnocení vynaložených finančních prostředků kolem 8 % ročně. S tím je spojená poměrně brzká návratnost investice.

Kolaudace 26 nových bytových jednotek situovaných přímo v centru obce Deštné v Orlických horách proběhne ještě letos začátkem prosince. Objekt se nachází v blízkosti sjezdovek, v jeho těsném sousedství naleznete místní dominantu, zrekonstruovaný barokní kostel sv. Marie Magdaleny. K dispozici jsou zde byty o velikostech od 33 m2 do 89 m2.

„S akční slevou ve výši 10-15 %, kterou začínáme poskytovat na doprodej posledních apartmánů, je možné dosáhnout velice atraktivního výnosu a návratnosti investice. Vezměme v úvahu byt 1 + kk o velikosti 33,2 m2, k němuž dále náleží komora o 4,4 m2 a parkovací stání. Cena bytu po 10% slevě včetně DPH činí 1,405.086,- Kč. Při následném pronájmu tohoto apartmánu se předpokládaný roční výnos z vynaložené investice může pohybovat někde okolo 8,2 % při její návratnosti v horizontu 12 let“, vysvětluje Jan Koubík.

Trend investování do tzv. druhého bydlení, který se v Čechách začal objevovat v minulých několika letech, je stále aktuální. Velmi populární v tomto smyslu jsou především horská střediska v Krkonoších, Jizerských horách, ale také v Jeseníkách, Orlických a Krušných horách, a v neposlední řadě v Beskydech. Průměrné ceny již existujících bytů se pohybují mezi 30.000,- a 80.000,- Kč/m2. Horské apartmány zakoupené jako investice mají podle zkušeností společností, které se jejími pronájmy zabývají, v sezóně průměrnou obsazenost kolem 90 – 100 %, mimo sezónu se toto číslo pohybuje v rozmezí 40 – 50 %. Za těchto okolností přinášejí svým majitelům zisk ve výši minimálně desetitisíců korun ročně, většinou se výnos pohybuje v částkách mezi 100 000 a 200 000 korun. Návratnost investice na sebe tak nenechá dlouho čekat.

Obec Deštné v Orlických horách se rozkládá v údolí na úpatí místní nejvyšší hory Velké Deštné. Deštné si zachovalo ráz poklidného rekreačního střediska vhodného především pro rodinnou dovolenou. Naproti tomu však skýtá celou řadu možností k odpočinku. Milovníci lyžování si přijdou na své v oblíbeném místním ski areálu s 5 kilometry sjezdových tratí různých délek a obtížností a možností nočního lyžování. K dispozici je sedačková lanovka, Snowpark, dětská sjezdovka a lyžařská škola. Velké množství upravených běžeckých tratí spojuje Deštné s ostatními areály. V blízkosti se nacházejí další lyžařská střediska, jakými jsou například Říčky v Orlických horách nebo polský Zieleneč. Také milovníci pěší turistiky či horských kol zde mohou využít velké množství turistických tras i cyklostezek. Dopravní dostupnost obce Deštné je velmi dobrá, cesta autem z Prahy trvá přibližně 2 hodiny, z Pardubic a Hradce Králové 1 hodinu, z Olomouce 2 hodiny a z Brna 2,5 hodiny.

(Pro názornost nabízím tabulku, ve které jsou přehledně uvedeny předpoklady a výnosy z pronájmu apartmánů)

Ve výše uvedené kalkulaci výnosu se vychází z průměrných ceny pronájmů v tomto lyžařském středisku a jeho bezprostředním okolí, a to v perspektivním období zimních a letních měsíců. Výše režie zahrnuje náklady spojené s provozem rekreačního bytu jako je vytápění, služby, údržba, inzerce, daně apod.

Kontakt pro média:
Pavlína Urbanová
Euro RSCG Public Relations
T: 220 397 621, M: 724 639 003
E: pavlina.urbanova@eurorscg.cz

O společnosti

Společnost BEMETT, a.s. působí na českém realitním trhu již devátým rokem. Za dobu své existence společnost úspěšně zkolaudovala a předala novým klientům přes 1000 bytových jednotek a rodinných domů. Dlouholeté zkušenosti developerovi umožňují pružně reagovat a přizpůsobovat se potřebám a přáním našich zákazníků. Jejich snahou je nabízet cenově dostupné bydlení v Brně, Praze a jejich příměstských lokalitách s dobrou dopravní dostupností, ale také v atraktivních horských oblastech. Více informací na www.vasebyty.cz a www.bydlenibrno.cz

Soubory ke stažení: 2009-10-26-investice.pdf (dokument PDF, 112 kB)
  2009-10-26-investice.doc (dokument DOC, 151 kB)

Nabízíme vlastní bydlení za nejnižší ceny - vlastní byt levnější než pronájem. Nehledejte pronájem bytu, ale kupte si byt vlastní. Budete bydlet ve svém a prostředky, které by jste platili někomu za nájem budete splácet vlastní bydlení. BEMETT nabízí nejlevnější nové byty s měsíční splátkou hypotéčního úvěru již od 8.950 Kč měsíčně.

BEMETT staví všechny své byty nebo řadové rodinné domy, tak aby byl jejich budoucí provoz co nejúspornější. Bytové projekty opatřené průkazem energetické náročnosti budovy třídy C jsou pro nás standardem. Nicméně některé nově realizované projekty mají již energetický štítek B - energeticky úsporná stavba. U řadových rodinných domů jsou standardem energetické štítky B, nebo dokonce u některých projektů A - mimořádně úsporná stavba.