Nejlevnější nové byty a rodinné domy v Praze, v Brně a jejich okolí
Otevírací doba
pondělí - pátek, 830 - 1600
257 289 311

Ceny energií rostou, s nízkoenergetickými domy se však ušetří

Aktuálním trendem v oblasti bydlení jsou nízkoenergetické domy, jejichž vlastnosti významně snižují provozní náklady a šetří tím peněženku svých majitelů. Společnost BEMETT, a.s. přichází na trh bydlení s projektem výstavby řadových nízkoenergetických domů v Drahelčicích u Prahy.

Se stále rostoucími cenami za energie se zvyšuje zájem budoucích majitelů rodinných domů o nejrůznější opatření v oblasti úspor energií, jako jsou zateplování, alternativní způsoby vytápění atp. V poslední době se lidé stále více zajímají o vlastnosti nízkoenergetických domů. V současné době působí na trhu již několik developerů, kteří se výstavbou nízkoenergetických domů zabývají. Jedním z nich je společnost BEMETT, a.s., která přichází s projektem výstavby řadových nízkoenergetických domů v Drahelčicích u Prahy. Obec Drahelčice je velmi atraktivní především díky své blízkosti Praze, vynikající občanské vybavenosti i krásné okolní přírodě. V klidné části Rudné – Drahelčic, v lokalitě Slunečná, bude možné zakoupit funkčně řešené domy 4+kk o výměře 102 m2 včetně pozemku za cenu 3 645 100 Kč již zahrnující DPH.

Tyto stavby spadají v přehledu energetické náročnosti budov do kategorie B – tzv. úsporných staveb. Vyšší hodnocení má pouze kategorie A – tzv. pasivní domy, které jsou však díky použitým technologiím (rekuperace vzduchu, fotovoltaické články atd.) výrazně cenově dražší.

David Tisoň, místopředseda představenstva společnosti BEMETT k projektu Rudná -Drahelčice sdělil: „Naše stavby splňují přísná kritéria energetických úspor. Domy již v základním provedení obsahují nadstandardní zateplovací systém celé stavby, solární kolektory umístěné na střeše sloužící za pomoci sluneční energie k ohřevu teplé užitkové vody, či elektrokotel s vysokou účinností. Díky tomuto konceptu nabízíme klientům výraznou finanční úsporu s budoucím provozem domu. Roční úspora na vytápění a ohřev teplé užitkové vody tak činí až 30 % nákladů oproti běžným nezatepleným zděným stavbám.“

Povědomí o vlastnostech nízkoenergetického bydlení se v poslední době v České republice rozšiřuje, některé evropské země jsou však v této otázce mnohem dál. Například ve spolkové zemi Horní Rakousko s platností od 1. ledna 2008 není možné postavit jinou než nízkoenergetickou novostavbu.

V případě zájmu o další informace kontaktujte, prosím:
Kateřina Wheeler, Euro RSCG Public Relations, Expo 58, Letenské sady 1500, 170 00 Praha 7
T +420 220 397 691, F +420 220 397 601 M +420 724 639 112
E: katerina.wheeler@eurorscg.cz

O společnosti

Společnost BEMETT, a.s., působí na českém realitním trhu již devátým rokem. Za dobu své existence úspěšně dokončila a předala svým zákazníkům přes 1000 bytů a rodinných domů, a to ve všech regionech ČR. Snahou společnosti je nabízet cenově dostupné bydlení v Praze, Brně a jejich příměstských lokalitách s dobrou dopravní dostupností. Více informací naleznete na www.vasebyty.cz a www.bydlenibrno.cz.

Soubory ke stažení: 2009-05-28-nizkoenergeticke-domy.pdf (dokument PDF, 117 kB)
  2009-05-28-nizkoenergeticke-domy.doc (dokument DOC, 78 kB)
  2009-05-28-nizkoenergeticke-domy.jpg (obrázek JPG 590x442, 62 kB)

BEMETT staví všechny své byty nebo řadové rodinné domy, tak aby byl jejich budoucí provoz co nejúspornější. Bytové projekty opatřené průkazem energetické náročnosti budovy třídy C jsou pro nás standardem. Nicméně některé nově realizované projekty mají již energetický štítek B - energeticky úsporná stavba. U řadových rodinných domů jsou standardem energetické štítky B, nebo dokonce u některých projektů A - mimořádně úsporná stavba.

BEMETT v rámci s svých vybraných obytných souborů nabízí podnikatelům a drobným živnostníkům volné nebytové (obchodní nebo kancelářské) prostory pro jejich podnikání. Komerční prostor je možné si přímo zakoupit, nebo dlouhodobě pronajmout. V současné době nabízíme tyto prostory v lokalitách Praha 10 - Kolovraty, Jesenice u Prahy a Rudná u Prahy.