Nejlevnější nové byty a rodinné domy v Praze, v Brně a jejich okolí
Otevírací doba
pondělí - pátek, 830 - 1600
257 289 311

Nejvýhodnější investice? Koupě vhodné nemovitosti

V poslední době se v mediích mluví o nevalné situaci na realitním trhu. Spekuluje se, zda není lepší s koupí nemovitosti vyčkat. Jak to tedy je? Odpověď není úplně tak jednoznačná. Pravdou ale zůstává, že koupě nové nemovitosti je v každé době jednou z nejvýhodnějších finančních investicí. Jen je důležité si nemovitost umět správně vybrat.

Mluví se také o poklesu cen nemovitostí, ale faktem je, že ceny klesají převážně u panelových bytů. Staré byty v cihlových domech a novostavby si více či méně drží svoji cenu a držet si ji s velkou pravděpodobností i nadále budou. U projektů developerských společností můžete ušetřit i tím, že využijete nějaké bonusy nebo akce, které většina těchto společností nabízí. Příkladem je společnost BEMETT, a.s., která k bytům na Praze 10 v Uhříněvsi nabízí zdarma parkovací stání v hodnotě 80 000 Kč a u výstavby bytů a řadových rodinných domů v Popůvkách u Brna nabízí jako dárek také parkovací státní v hodnotě 100 000 Kč. BEMETT také přichází s akcí hypoteční prázdniny, kdy defacto developer platí za klienta úroky z vyčerpané části hypotéky do té doby, než bude výstavba dokončena a byt předán.

Je samozřejmě důležité si také uvědomovat, že kromě samotné kupní ceny souvisejí s pořízením nemovitosti další finanční náklady: (fond oprav, vytápění…) U panelového či starého cihlového bytu mohou být vyšší náklady na vytápění, do fondu oprav a velmi pravděpodobná je také investice do rekonstrukce. Kupní cena starší nemovitosti se tak pak může navýšit od několika tisíc až po statisíce. U novostaveb to nehrozí. Byt si můžete upravit na míru, díky klientským změnám, nebo vše ponechat v základu, jak developer nabízí. Celý objekt je nový, a tak potřebuje jen minimální údržbu, což se projeví na výši příspěvku do fondu oprav. V panelovém domě, který potřebuje rekonstrukci, ku příkladu společných prostor, bude samozřejmě příspěvek do fondu oprav o hodně vyšší. Nakonec se koupě staršího bytu může opravdu prodražit.

Další samostatnou kapitolou je hypotéka. Média hovoří také o tom, že banky zpřísnily podmínky pro poskytování hypotečních úvěrů. To navozuje pocit, že je těžší hypotéky dosáhnout, nebo ji finančně zvládnout. Developerské společnosti se ale i v tomto směru snaží svým klientům vyjít vstříc. Příkladem je možnost odložení platby až na dobu dokončení výstavby, nebo výše zmíněné hypoteční prázdniny společnosti BEMETT, čímž, jak uvádí společnost, klient ušetří přes 70 000 Kč. Další možností, jak bezstarostně splácet hypoteční úvěr, je pronájem nemovitosti. U novostaveb je výhoda, že byt můžete pronajmout v podstatě okamžitě, nemusí tomu předcházet jakákoliv úprava či rekonstrukce.

Koupě nového bytu a její následné financování není žádným problémem. Jen je důležité si rozmyslet, jestli si byt kupuji pro sebe, do budoucna dětem, nebo jako investici a podle toho si nemovitost také důkladně vybrat.

Kontakt pro média:
Koubík Jan, marketing manager
BEMETT, a.s.
T: 257 289 310, M: 731 156 559
E: koubik@vasebyty.cz

O společnosti

Společnost BEMETT, a.s. působí na českém realitním trhu již devátým rokem. Za dobu své existence jsme úspěšně zkolaudovali a předali novým klientům přes 1000 bytových jednotek a rodinných domů. Dlouholeté zkušenosti nám umožňují pružně reagovat a přizpůsobovat se potřebám a přáním našich zákazníků. Naší snahou je nabízet cenově dostupné bydlení v Praze, Brně a jejich příměstských lokalitách s dobrou dopravní dostupností. Více informací na www.vasebty.cz

Soubory ke stažení: 2009-02-17-investice.pdf (dokument PDF, 125 kB)
2009-02-17-investice.doc (dokument DOC, 33 kB)
2009-02-17-investice-01.jpg (obrázek JPG 590x442, 53 kB)
2009-02-17-investice-02.jpg (obrázek JPG 590x441, 111 kB)

Naše společnost hledá nové pozemky vhodné pro výstavbu bytů a rodinných domů v Brně a přilehlém okolí. Kompletní infrastruktura, dobrá občanská vybavenost a dopravní dostupnost výhodou. Majitelům nabízíme jak přímé odkoupení jejich pozemku, tak výměnu pozemku za byt, či rodinný dům z naší nabídky. Uvítáme nabídku prodeje větších pozemkových celků.

BEMETT v rámci s svých vybraných obytných souborů nabízí podnikatelům a drobným živnostníkům volné nebytové (obchodní nebo kancelářské) prostory pro jejich podnikání. Komerční prostor je možné si přímo zakoupit, nebo dlouhodobě pronajmout. V současné době nabízíme tyto prostory v lokalitách Praha 10 - Kolovraty, Jesenice u Prahy a Rudná u Prahy.